forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Informari

Comunicat de presa 01.08.2017

newsletter

Astăzi, 01 August 2017, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș a organizat în sala amfiteatru a Muzeului județean Argeș întâlnirea de lucru având ca scop acțiuni de informare și promovare a sistemelor de calitate (DOP, IGP, STG), discuții privind înregistrarea produselor tradiționale în R.N.P.T. și produselor românești protejate la nivel European, precum și identificarea posibilelor produse tradiționale în județul Argeș.

La întâlnirea de lucru a fost prezentă o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în coordonarea domnului Ionuț Diaconeasa consilier al ministrului Petre Daea.

La întâlnirea de lucru au participat reprezentanții următoarelor instituții:

• D.S.V.S.A. – Argeș

• A.P.I.A. – Argeș

• A.Z.M.- Vatra Dornei

• G.A.L.- Argeș

• I.C.D.P. – Mărăcineni

• C.J.P.C. – Argeș

• C.D.R.J. – Argeș

• I.N.C.D.B.H. – Stefănești

• Muzeul Județean – Argeș

• Reprezentanți ai operatorilor economici din județul Argeș interesați de aplicare pentru una din schemele de calitate (DOP, IGP, STG) si atestat de produs tradițional conform Ordinului 724/2013

• Producători cu atestate de produse tradiționale.

Pe lângă cei 30 de beneficiari atestați cu produse tradiționale conform Ordinului nr. 724/2013 existenți până în prezent la nivelul județului Argeș, au mai fost identificați 6 potențiali beneficiari ale căror produse pot fi atestate ca produse tradiționale.

Pentru cei interesați de aceste aspecte se pot adresa specialiștilor din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Argeș